Οι νέες it bags είναι οικολογικές

«I am not a plastic bag» δήλωνε με περηφάνια η τσάντα από καμβά που σχεδίασε η Anya Hindmarch πριν χρόνια. Ξεπούλησε σε δύο ώρες και σηματοδότησε την έναρξη μιας νέας (και περισσότερο οικονομικής) εποχής στην αυτοκρατορία των «it-bags».

Τάση: Canvas-chic

Μετάφραση: Τσάντες από καμβά αντικαθιστούν την προηγούμενη γενιά των «it-bags» και κερδίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθημερινότητα των stars και των ενημερωμένων stylistas. Είναι οικονομικές, πρακτικές, ευρύχωρες και στυλάτες.

Πόσο φορέσιμη: 100% κυρίως κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τι: Υφασμάτινες μεγάλες τσάντες με δερμάτινες λεπτομέρειες, μονόχρωμες ή με καλοκαιρινούς συνδυασμούς χρωμάτων αλλά και ιδιαίτερα prints. Κυκλοφορούν ελεύθερες και περιμένουν να τις αποκτήσεις.

Που: Ο καμβάς, είναι από τη φύση του ανθεκτικός οπότε δεν πρέπει να φοβάσαι καθόλου. Μια τέτοια τσάντα θα σου φανεί ιδιαιτέρως χρήσιμη στις βόλτες σου στα μαγαζιά, αλλά και στις διακοπές. Θα την χρησιμοποιήσεις ακόμα και στην παραλία, αν θες. Αποτελεί δε την ιδανική και πιο στυλάτη χειραποσκευή εάν σκοπεύεις να ταξιδέψεις με το αεροπλάνο.

Πως: Στο Χόλιγουντ την έχουμε δει συνδυασμένη με τα πάντα, κυριολεκτικά. Με το κλασικό τζιν και t-shirt, με outfits γυμναστηρίου, μάξι φορέματα ή little black dresses ακόμα και cigarette παντελόνια. Προτείνουμε να πρωτοτυπήσεις επιστρατεύοντας double denim σύνολα και ολόσωμες φόρμες που είναι ό,τι πιο in φέτος το καλοκαίρι.

Oι status bags είναι ξεπερασμένες. Στυλ είναι πια να επιδεικνύεις όχι πλούτο αλλά οικολογική και οικονομική ευαισθησία! Κουβάλα όπου μπορείς την τεράστια υφασμάτινη τσάντα σου αυτό το καλοκαίρι, χωρίς να ξεχνάς ότι είναι ένα αξεσουάρ casual βέβαια (δεν αναλαμβάνει γάμους, βαπτίσεις και τα συναφή). Μια άλλη eco-chic ιδέα είναι να την έχεις και σαν shopper. Όταν αγοράζεις μικροπράγματα, όπως καλλυντικά για παράδειγμα βάζε τα κατευθείαν εκεί. Έτσι, μη χρησιμοποιώντας την σακούλα του καταστήματος θα συμβάλλεις και στη μείωση της χρήσης πλαστικού.